maandag 2 juli 2012

Weer veilig thuis

Lieve mensen,

Bedankt voor jullie reacties, bemoedigingen en gebed de afgelopen 10 dagen!
Het heeft ons goed gedaan hoe jullie met ons hebben meegeleefd.

Hieronder nog een filmpje die gemaakt is na de ontmoeting met de sponsorkinderen

http://youtu.be/doNQrS1XmOY

Hartelijke groet,

deelnemers Kenia reis

zondag 1 juli 2012

Hieperdepiep…..HOERA!!! The secret of JOY.

Wat een feest vandaag! Behalve dat we vandaag op bezoek gingen bij de kleurige Masai stam, hadden we zelf ook nog een bijzonder feest te vieren! Wycliffe Muganya (‘onze’ Keniaanse LDP student) is 24 jaar geworden. In 24 jaar heeft hij echter zijn verjaardag nog nooit gevierd….. En uitgerekend nu wij in Kenia zijn is deze fantastische knul jarig. Reden voor een Hollandse verjaardagsviering met slingers, roltoeters en gebak en natuurlijk een ‘lang zal hij leven’.

Bovenstaand een klein voorbeeld van een enorme verandering in het leven van iemand die gesponsord wordt. Wycliffe mag deelnemen aan het LDP-programma van Compassion en sinds 2 jaar hebben wij het voorrecht zijn sponsor te zijn.

En sinds we hier in Kenia zijn kunnen we met elkaar een heel bijzondere tijd doorbrengen. Samen spreken, lachen, verder kennismaken en ontroering delen. Zo ook vandaag.

Als groep hebben we voor hem gezongen en hem allemaal persoonlijk gefeliciteerd. Hij was duidelijk verrast en overweldigd. Maar blij als een kind. Als persoonlijke versiering hebben we hem een oranje ‘Hawaï-slinger’ omgehangen en de hele jeep versierd met vlaggetjes en volgestopt met ballonnen. En toen op weg naar de Masaï. Met cake, slagroom en hagelslag voor onderweg.


Tijdens de rit merkten we al snel dat Wycliffe het idee van jarig zijn nog niet helemaal had begrepen….. Ipv dat hij degene was die de kadootjes kreeg, had hij voor iedereen van onze groep kadootjes gekocht. Hij had daarvoor zelfs persoonlijke spullen moeten verkopen om ons zijn blijk van waardering te kunnen geven. Het shockeerde me (alweer).

Ook vertelde hij heel enthousiast dat zijn zusje een zoontje had gekregen. En dat ze hem graag een Hollandse naam wilde geven. Hij vroeg ons mee te denken. Toen ik hem vroeg of hij iemand wilde vernoemen vroeg hij of dat zou mogen…. Uiteindelijk gaf hij aan dat het voor zijn familie een eer zou zijn als het nieuwe neefje Jan zou mogen heten. Jan Muganya. Vernoemd naar onze Bart-jan en Jan.

Ik was voor de zoveelste keer van slag. Ik kon me dan ook niet meteen richten op de Masai mensen die zo’n mooie welkomstceremonie voor ons hadden ingestudeerd. Ik zocht even steun bij Susan, onze geweldige Keniaanse Big Mom. Ik vertelde hoe geraakt ik was door de dankbaarheid en gulheid van Wycliffe en zijn familie.

Susan knikte en zei glimlachend: Wycliffe knows the secret of joy….

Toen ik haar vragend aankeek zei ze: First of all the ‘J’ from Jesus, than the ‘O’ from ‘others’, and last of all the ‘Y’ from yourself…..

Dat ik nou helemaal naar Kenia moest om ‘the secret of JOY’ te leren kennen…..

Door ANNEKE