vrijdag 8 april 2011

Op reis naar Tanzania

Door Hugo en Bregina:

De eerste ontmoetingen...


We kijken terug op een fijne informatiedag met de deelnemers van de Tanzania sponsortour.
Leuk om iedereen te ontmoeten en elkaar wat beter te leren kennen. Over 4 weken zitten we al in het vliegtuig op weg naar Arusha!Na de kennismaking met koffie/thee heet Bregina namens de rest van het team (Hugo, Stefanie en Jurrien) iedereen van harte welkom. We starten met gebed en zingen onder muzikale begeleiding van Bregina, Stefanie en Ton enkele liederen. Tijdens het kennismakingsspel wordt iedereen gevraagd om bij de eerste foto van zijn of haar sponsorkind te gaan staan en iets over zichzelf te vertellen. Leuk om te horen wat een divers gezelschap er meegaat!

 
 
Na het voorstelrondje zien we een indrukwekkende video over het werk van Compassion in Kenia. Mocht je het leuk vinden dan kan je de video hier terug kijken http://youtu.be/5hWPA1qsVKs 
Ook zien we foto's van Tanzania en horen we alvast de kamerindeling zodat we alvast kennis kunnen maken met ons kamergenootje tijdens de lunch.

 Even zwaaien


Na de lunch nemen we het reisprogramma door, leren we meer over de cultuur van het land, de gebruiken en wat we vooral wel en niet moeten doen tijdens de reis. We horen ook wat armoede met je kan doen en zijn benieuwd wat het met ons gaat doen. Aan het einde van het programma horen hoe we verder betrokken kunnen raken bij het werk van Compassion als advocate. Hoe we een stem kunnen zijn voor hen die geen stem hebben.


Het zou leuk zijn als je reageert en antwoord geeft op vragen:


Wat vond je er van? Zijn je verwachtingen ten opzichte van de reis gewijzigd? Zo ja... wat verwacht je van de reis? Waar zie je tegen op? Waar kijk je naar uit? Wat lijkt je moeilijk? Wat vind je van het tourboek? etc. etc. Genoeg om nu al wat van die dingen op te noemen en dan te kijken hoe het aan 't eind van de reis is gegaan... :-)
Een van de reactie die we al hebben ontvangen:
Zijn je verwachtingen ten opzichte van de reis gewijzigd? Zo ja... wat verwacht je van de reis?


Nee, ik verwacht veel van het werk van Compassion te gaan zien. verder te genieten van wat God gaat geven. m'n sponsorkind ontmoeten lijkt me wel een life-changing ervaring. verder lijkt me de groep behoorlijk divers en dat is ook wel leuk, ik zie uit naar avontuur in contact met mensen, dieren en natuur daar ;)
Succes met alle voorbereidingen en tot snel!!