maandag 17 januari 2011

de eerste ontmoetingen...

We kijken terug op een fijne informatiedag met de deelnemers aan de Ethiopië sponsortour. Leuk om iedereen te ontmoeten en elkaar wat beter te leren kennen. Over 4 weken zitten we al in het vliegtuig naar Addis Ababa!

Na de kennismaking met koffie/thee heet Bregina namens de rest van het team (Hugo, Stefanie en Lydia) iedereen van harte welkom. We starten met gebed en zingen onder muzikale begeleiding van Bregina, Stefanie en Ton enkele liederen. Tijdens het kennismakingsspel wordt iedereen gevraagd om bij de eerste foto van zijn of haar sponsorkind te gaan staan en iets over zichzelf te vertellen. Leuk om te horen wat een divers gezelschap er meegaat!
Na het voorstelrondje zien we een indrukwekkende video over het leven van ..die met zijn familie op een begraafplaats woont Een keiharde realiteit waar kwetsbare kinderen dagelijks mee te maken hebben. Ook zien we foto's en horen we alvast de kamerindeling zodat we alvast kennis kunnen maken met ons kamergenootje tijdens de lunch.

Heerlijke lunchNa de lunch nemen we het reisprogramma door, leren we meer over de cultuur van het land, de gebruiken en wat we vooral wel en niet moeten doen tijdens de reis. We horen ook wat armoede met je kan doen en zijn benieuwd wat het met ons gaat doen. Aan het einde van het programma horen hoe we verder betrokken kunnen raken bij het werk van Compassion als advocate. Hoe we een stem kunnen zijn voor hen die geen stem hebben.

We zijn benieuwd wat de reis met je zal doen. De verwachtingen zijn bij de meesten hoog gespannen. Bovenal hebben we er heel veel zin in!

Groepsfoto!


Van links naar rechts (staand):


Rob van Rosmalen, Ton Langendijk (zijn handen rusten op Lieke van Deursen), Lydia Bikker, Hugo de Feijter, Margreet van Deursen, Menco van Deursen, Joke ter Velde, Rolina van Kelckhoven, Alex Wijnands, Anneke Kögeler, Paulus Karelse, Ruud Wijnands (bijna niet te zien), Anne Souwman, Jacolien Souwman-Westerink, Henk Souwman, Lia van der Laan, Leo Molenaar, Aeberdien Vergoossen, Marijke (Irene) Kögeler, Sita Langendijk, Janita Molenaar, Karin Manhoef, Bregina Stoffer, Hanneke Molenaar.

Op de hurken:

Jochem van Deursen, Vera van Deursen, Else Souwman, Tessa Souwman, Rebecca Molenaar.

Niet op de foto;

Joyce en Marlies de Zeeuw en Joke Koopman


Even zwaaien!

Het zou leuk zijn als je reageert en antwoord geeft op vragen:

Wat vond je er van? Zijn je verwachtingen ten opzichte van de reis gewijzigd? Zo ja... wat verwacht je van de reis? Waar zie je tegen op? Waar kijk je naar uit? Wat lijkt je moeilijk? Wat vind je van het tourboek? etc. etc. Genoeg om nu al wat van die dingen op te noemen en dan te kijken hoe het aan 't eind van de reis is gegaan... :-)
Succes met alle voorbereidingen en tot ziens op het weblog!

Groetjes,

Hugo, Stefanie, Lydia en Bregina